Hangi besinlerden hangi vitaminleri alıyoruz?
Biotin: Esas olarak karaciğerde,daha az miktarlarda da meyve ve ette bulunur.
Kolin: Süt,karaciğer,yumurta ve yer fıstığında bulunur.
Folat (folik asidin besinlerde bulunan formu): Ispanak,maydonoz,brokoli gibi yeşil yapraklı sebzelerde,tahıl ve tahıl ürünleri(ekmek gibi)nde bulunur.
Niyasin(B3 vitamini): Et,balık,kümes hayvanlarının eti,tam tahıllı ekmek ve ekmek ürünlerinde bulunur.
Pantotenik asit(B5 vitamini): Tavuk,biftek,patates,yulaf,tahıl,domates,karaciğer,böbrek,
maya,yumurta sarısı,brokoli ve tüm tanelilerde bulunur.
Riboflavin(B2 vitamini): Sakatat,süt,ekmek ürünleri ve tahıllarda bulunur.
Tiyamin(B1 vitamini): Zenginleştirilmiş,işlenmiş tüm tahıl ürünlerinde,ekmek ve ekmek ürünlerinde bulunur.
A vitamini: Karaciğer,balık,koyu renkli meyveler,yapraklı sebzeler,süt ve süt ürünlerinde bulunur.
B6 vitamini: İşlenmiş tahıllar,sakatat,soyalı ürünlerde bulunur.
B12 vitamini: Balık,et,kümes hayvanları ve tahıllarda bulunur.
C vitamini: Narenciye,domates,patates,bürüksel lahanası,karnıbahar,brokoli,çilek,lahana ve ıspanakta bulunur.
D vitamini: Balık yağı,yağlı balıkların eti,süt ve süt ürünleri,işlenmiş tahıllarda bulunur.
K vitamini: Yeşil sebzeler(lahana,marul,ıspanak,brokoli,brüksel lahanası gibi),bitkisel yağlar ve margarinde bulunur.
E vitamini: Bitkisel yağlar,işlem görmemiş tahıl taneleri,fındık,meyve,sebze ve ette bulunur.